Énekkarunk

A gyülekezet énekkara 1996 adventjében alakult. A kórust kezdetben Ihász Beatrix lelkész vezette. 2001-től Miklós Józsefné nyugdíjas ének-zene tanár, karvezető vállalta el az együttes vezetését. A kórus gyülekezeti ünnepek, egyházmegyei és egyházkerületi kórustalálkozón és városi rendezvények mellett kórustalálkozókon lép fel. A várostól nem véletlenül kapott 2013-ban Pro Urbe díjat az együttes, szinte minden felkérésnek eleget tesznek. Az énekkar több külföldi turnén is öregbítette a gyülekezet és város hírnevét. 2002-ben Komárom Németországi testvérvárosában, Naumburgban, 2015-ben pedig Erdélyben, 2017-ben Felvidéken járt a kórus.

Az énekkar minőségi munkát végez a gyülekezetben Nem sok helyen gyakorlat, hogy a kórustagok minden vasárnapi istentiszteleten szolgálnak (igaz, nem teljes létszámmal), s az ünnepi alkalmakon ez még inkább így van. A gyülekezet énekkara fontosnak tartja a a mindenkori lelkésszel való teljes együttműködést. Szolgálatában az ökumenét építi. A kórus a zenetörténet minden korszakából tanul darabokat, és azokat igyekeznek stílusosan megszólaltatni.

Úgy is mondhatjuk, hogy az énekkar a gyülekezet motorja, mivel öt kórustag egyúttal presbiter is. Így ők kétszeres terhet vállalnak. Ha valamilyen feladatra sürgősen mozgósítani kell a gyülekezetet, az énekkarra mindig számítani lehet :a karácsonyfa feldíszítése, leszedése, templomtakarítás, szeretetvendégség, kertrendezés…

Az énekkar minden csütörtökön este fél hatkor tartja próbáit.