Gyülekezeti hétvége volt Válon 2023.04.28-04.30 között

A Komáromi Evangélikus Egyházközség hívei összegyűltek a Vál nevű csendes faluban, hogy együtt töltődjenek fel és elmélyedjenek az igazság témakörében. Az aprócska falu, amelyet a festői táj ölelt körül, varázslatos hely volt a lelki megújulás számára.

Vál, gyülekezti hétvége Komáromi Evangélikus Egyházközség

A program péntek este kezdődött, amikor az igei tanítás az „Akiket igazán az igazságért szeretek” témakörét boncolgatta. Az 2Jn 1,1-3 verseknek a mondanivalója olyan mély érzéseket keltett a résztvevőkben, amelyek továbbiakban is hatással voltak rájuk.

A szombat délelőtt fénypontja az „Az igazság elsőbbsége” témaköre volt, amelyet az 2 János 1,1-4 versek alapján értelmeztek. Az igehirdetés lelkesítő hatása olyannyira áthatotta az embereket, hogy az a közös ebéd során is érezhető volt.

Az esti program során, az „A szeretet határa” témaköréről hallhattak a résztvevők az 2 János 1,5-8 versek értelmezése során. Az igehirdető szavai olyan érzelmeket keltettek fel, amelyek az isteni szeretet nagyságára emlékeztették őket.

Az utolsó nap, vasárnap, a „A keresztény igazság” témájára összpontosított az igehirdetés az 2 János 1,9-13 versek értelmezése által. Az igei tanítás az Isten szeretetére, a közösségi életre és az ige igazságára összpontosított, amelyek mind a lelki élet fontos részét képezik.

A hétvége alatt a gyerekek is külön foglalkozásokon vehettek részt, amelyek felejthetetlen élményeket jelentettek számukra. Az esti órákban pedig a közös fakultatív filmnézés zárta a napokat, amelyen a résztvevők nagy számban vették részt.

Az eseményt a résztvevők szeretete és az Isten kegyelme és igazsága határozta meg, és a lelki megújulás élménye reméljük, egy életre szóló értékkel ruházta fel őket. A tartalmas program és a természet varázslatos szépsége olyan élményeket adott, amelyek a résztvevők szívében maradandó nyomot hagytak. Az igazság szeretetének témája és az igei tanítások felidézték a hit és Jézus Krisztus keresztjének fontosságát, és emlékeztették őket arra, hogy mindig hűek maradjanak Istenhez drága evangéliumához.

A gyönyörű környezet, a természetben való séták és kirándulások lehetőségei megnyugtató és feltöltő hatást gyakoroltak a résztvevőkre, akik az Isten teremtette csodálatos világban hálás szívvel tölthették el a hétvégét.

Az esemény során a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy közösségben éljék meg az Isten szeretetét, és átéljék azt az erőt, amely által az emberi kapcsolatokat Isten ereje tartja fenn. Az esemény emlékeztetett bennünket arra, hogy az igazság szeretet által a Szentlélek munkájának köszönhetően, egy olyan közösség jöhet létre, amelyben mindannyian valóban boldogok és Istenben megelégedettek lehetünk.

A megvalósult programok és az Szentlélek jelenléte által, a résztvevők hittel és reménnyel gazdagodva térhettek haza, és életük minden területén megmutathatták az Isten szeretetét és az igazságosságot, amelyekre az esemény során emlékeztette őket. Bízunk benne, hogy az esemény minden résztvevője úgy hagyta el Vált, hogy a Lélek az ige által megújította őket,így az életük minden területén új erőt kaptak, hogy gyaokorlják az Igazság szeretetét.

Az igehirdetéseket itt lehet visszahallgatni: