SZUPERHŐS TÁBOR 2023

Keresztyén napközis gyerektábor (2023.07.17-21)

Szuperhős gyerektábor

Gyülekezetünk 2023.július 17-től rendezte meg, a már hagyományt teremtő Keresztény napközis gyerektábort, amin idén 46 gyermek és számos segítő és szolgáló vett részt.

Hálás szívvel gondolunk vissza mind az elmúlt évi, mind a mostani évben megrendezett hetünkre, ahová már visszatérő táborzók mellett, új résztvevőket is fogadhattunk.

A napi programok kezdetének fontos része volt a szolgálók és segítő fiatalok közös imádsága, amiben minden napra Isten védelmét és gondviselését kértük és kaphattuk meg.

A tízórai elfogyasztása után, még a különösen meleg beköszönte előtt következhettek a sorversenyek. A gyerekek nagy örömére, a csapatok saját nevet választhattak, a szurkolásért külön pontok jártak, amiben a legkisebbek és legnagyobbak is kedvüket lelhették. 

Sorversenyek

A tábori nap délelőttjei a bibliai történetekkel folytatódtak, a hét az elnevezését nem akármilyen általunk közismert szuperhősökről kapták. Olyan valakikről, akik maguk is hétköznapi emberek, de Isten erejével és benne bízva váltak „szuperhősökké”. Ilyen volt az Ószövetség lapjain feltárulkozó Gedeon, aki kiállt Istenért; Jósiás, aki megújítja szövetségét Istennel; Jeremiás- a küldetést vállaló; Márta és Mária – a testvérpár példája végül Isten országának építéséről hallhattunk.

Délelőtti bibliai történet

A délután, az ebédet követően, egy rövid igei támájú vetítéssel majd ezt követően csoportos beszélgetéssel folytatódott – korosztályok szerint. A különálló csoportokban ismételték át a gyerekek az aznapi történetet és az aranymondásokat, amihez segítséget nyújtott játékos formában a munkafüzet.

Csoportos foglalkozás

Természetesen nem maradhatott el a közös éneklés, amire talán mind szolgálók, mind a gyermekek szívesen gondolnak vissza. Istent dicsérte megannyi gyermekszáj: „Örvendjetek, mert Isten úgy szeret, békét akar nem zord ítéletet..! Halljátok meg, e jó hírt emberek!”

Éneklés

A napközis tábor végül egy késő délutáni missziós történettel zárult, ahol J. Hudson Taylor, Kínát megjárt és Istennek elkötelezett misszionárius életét ismerhettük meg. Taylor maga is ezt mondta: „Isten azért választott engem, mert én elég gyenge voltam.” Ez a mondat jellemzi a bibliai „szuperhősöket”is, akik egyedül nem, de Istennel nagyok – nagy dolgokat vittek véghez.

Missziós történet, Hudson Taylor

Imádságos szívvel tekintünk a táborban részvevő gyermekekre és szüleikre!