Nyári gyermektábor a Komáromi Evangélikus Gyülekezetben

Gyülekezetünkben „Megismerhető Krisztus” címmel gyermektábor zajlott július 8-a és 12-e között.

A táborban 29 gyermek vehetett részt, akik – a 19 szolgálóval és segítővel együtt – megtapasztalhatták a héten Isten gondviselését, és a számos vidám, színes program mellett sokat tanulhattak az Úr Jézusról.

Délelőttönként a finom tízórai után mókás sorversenyen mérhették össze erejüket a csapatok, majd énektanulás következett, melyhez kapcsolódva Jézus Krisztus öt „Én vagyok”-mondásáról hangzott tanítás: A jó Pásztorról, az élet kenyeréről (az 5000 ember megvendégelése), a feltámadásról (Lázár feltámasztása), a világ világosságáról (a vak Bartimeus meggyógyítása) és az útról (az utolsó vacsora).

Ebéd után rövid pihenőidő következett, melyet korosztály szerinti bontásban, a délelőtt tanultakhoz kapcsolódva, csoportos beszélgetés követett. A délutáni kreatív kézműves foglalkozásokon mindennap készíthettek egy-egy szép tárgyat a gyerekek, melyet haza is vihettek.

Jólesett az uzsonna, a gyümölcs és a frissítő limonádé, szörp a nagy melegben. Ezután volt még idő kontrollált szabad játékra is az imaház udvarán.

A napot mindig egy missziós történet zárta. Folytatásos történetben ismerhették meg a gyermekek Charles Studd misszionárius életét. Charlesnak mindene megvolt: gazdag szülők, a legjobb iskola, óriási sikerek a sport területén. Megtérése után belátta, hogy a világ minden gazdagságánál értékesebb az Úrhoz tar­tozni, hiszen „Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?” (Márk 8,36).  Amikor életét teljesen átadta Jézusnak, Isten Kínába, majd Indiába és Afrikába vezette, és hatalmasan felhasználta őt terveiben.

Hálásak vagyunk a sok gyermekért, a segítők és szolgálók munkájáért, a jó időért, hogy megőrizte Isten a kicsiket és nagyokat egyaránt, és leginkább azért, hogy hullhatott bőven az Ige magja, hangozhatott az evangélium!

Képek itt tekinthetők meg:https://photos.app.goo.gl/ssrarc4wDnJiv2zF8